Geometrické riešenie veľkej Cheopsovej pyramídy

20.05.2009 - posledná úprava článku.

Obrázok používateľa Willant

Tieto nákresy som vytvoril ešte v dobe, keď počítače neboli veľmi rozšírené. Do elektronickej formy sa dostali v roku 2001 prostredníctvom programu Home Plan PRO. Na internete sú dostupné od roku 2002 na tejto adrese http://piramis.webzdarma.cz

Na obrázku č. 1. vidíte klasickú pyramídu zo základňou 230 m. a výškou 146,5m.

Obrázok č. 2.: Ak je veľká kráľovská komora vo výške 1/3 z celkovej výšky, to je 146,5 : 3 = 48,83 m. Toto je označené bodom (A).

Chodba do tejto komory vedie 30 stupňovým stúpaním, toto je uhol (SAD).

Veľká hala je dlhá 46 metrov (AX).
Pri vstupe do veľkej haly je vodorovná chodba do kráľovninej komory (XB).

Z tejto komory vystupujú dva otvory veľkosti asi 10 x 10 cm pod uhlom 39 stup. 26 min. (BC) a (BO).

Toto sú také fakty, ktoré si môžete overiť v hociktorej odbornej literatúre.

Ak použijem magické pravidlo - "doplň chýbajúce časti". Tak s určitou dávkou odvahy a fantázie môžeme pokračovať.

Ak si z bodu (A) nakreslíme uhol (SAC), ktorí je zrkadlovým uhlom veľkej haly, tak dostaneme bod (C) a kruh s priemerom 108 metra (AC).

O takéto riešenie sa už možno aj iní pokúsili, ale myslím, že chybu robili tam, že po nakreslení priamky (CO) urobili zrkadlový trojuholník pyramídy. V takomto prípade nedostaneme nijaké riešenie.

Na obrázku č. 3.

TROJUHOLNÍK MUSÍ MAŤ UHLY 60 o x 60 o x 60 o !
A musíme ho otáčať 4 x, aby sme dostali dvanáscípu hviezdu.

Je fascinujúce, že ak poznáme len údaje uvedené na obrázku č. 4, všetky ostatné rozmery a aj smery chodieb vyjdú presne.

Dôkazom toho je obrázok č. 5.

Posledný obrázok prikladám len na zamyslenie. Nič z toho neviem vyčítať, rád by som bol keby niekto na niečo prišiel. Ja som to len nakreslil.

V prílohe sú presné nákresy (30 kB), ktoré boli robené s programom Home Plan Pro 4.3.12 for Win 95/98/NT
http://www.homeplanpro.com

V tomto malom shareware graficko-projekčnom programe si môžete skontrolovať správnosť všetkých rozmerov porovnaním z niektorej odbornej literatúry.

Táto informácia je voľne šíriteľná. V prípade uverejnenia vo forme knihy alebo článku v časopise si prosím jeden výtlačok na adresu.

Willant Zoltán
Smetanova 5
Štúrovo 943 01
Slovenská republika.

A Keopsz piramis geometriai megoldása.

1. ábra

A piramis alaphosszúsága 230 m, annak a fele 115 m.
Magassága 146,5 m. A nagy galéria hossza 46 m (AX).
A királynő kamrájából felfelé vezet egy
39 o26' szög alatt két kb.
20 x 20 cm négyzet alakú üreg (ZBO és CBQ).

2. ábra

Azon az alapon készült egy ábra, hogy egészítsd ki a hiányzó részeket.

Ha a királynői kamrából (B) a 39 o26'(CBQ) szöget meghosszabítjuk, kihúzzuk és a nagy-folyosó (AX) tükörképét berajzoljuk, akkor az (AC0 távolsága 108 m és egyben ez egy kör átmérője is.

A (CO) vonal a piramis tükörképe, de!
60 o x 60 o x 60 o szögekkel nem a piramis szögméreteivel!

Ha a körön belül ezt a háromszöget négyszer elforgatjuk, akkor két dolog egyértelmű. Beleírhatjuk a tizenkét állatövi jegyet, persze nem mindegy, hogy hogyan vagy akár meg is számozhatjuk, de nem ez a lényeg.

A lényeg az hogyha csak az A-pont magasságát, az AX , a SAC, a SAD és QBC szögeket ismerjük (4. ábra) a többi méret pontosan kijön. Ennek az 5. számú kép a bizonyítéka.

Fontos még a zöld négyzet és a zöld romboid. A négyzetet az igazolja, hogy nemrégen fel-fedeztek egy üreget a (BO) vonalon.
A piros kis négyzet távolsága meg van adva a piramis oldalaitól, ezek az adatok leellenőrizhetők más szakirodalomban.

Ha ezt az ábrát 1:1000 kicsi- nyítésben lerajzoljuk, akkor minden méret megfelel a valóságnak. Ez is ellenőrizhető.

Van értelme?

Az ami most fog következni az mind talán fikció és fantázia, mert a piramisról már rengeteg magyarázat született és nagyon nehéz bizonyítani, vagy megcáfolni ezeket. Felhasználtam több forrást, irodalmi művet és segített is valaki, de a nevét nem fogom nyilvánosan közölni.

Ha az egészet egy asztrológiai órának képzeljük el, akkor a 12.óra a piramis csúcsánál van. Ha az állatövi jegyeket rajzoljuk be akkor úgy, hogy a skorpió jegye a piramis csúcsánál van. Ha felosztjuk az energia központokat - csakrák szerint, akkor. 6. ábra jön ki.

Hogy miféle dolgokat lehet ebből kiolvasni függ az ember műveltségétől, attól, hogy hány ezoterikus könyvet olvasott el és milyen gazdag a fantáziája. Ezt a kérdést egyenlőre nem zárom véglegesen le, egy külön oldalon közlök minden véleményt és hozzászólást névvel, címmel vagy anélkül. Várom a hozzászólásotokat.

Ez a megoldás régebbi eredetű és már többször is próbáltam közkincsé tenni, de számos helyen elutasították, sőt nem is reagáltak a leveleimre, de most már van internet. Úgy döntöttem, hogyha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.

Ez a cikk már több éve megtalálható a http://piramis.webzdarma.cz címen.

Ez az információ szabadon másolható, linkelhető vagy más módon terjeszthető. Közlés vagy kiadás esetén kérném, hogy közöljétek a forrás eredetét (név és cím), ha nyomtatott formában jelenik meg kérnék egy ingyenes példányt az alábbi címre.

Willant Zoltán
Smetanova 5
Štúrovo 943 01
Slovenská republika.(Szlovákia)

A rajzok a Home Plan Pro 4.3.12 for Win 95/98/NT programmal készítetem. A programot a www.homeplanpro.com. címen találod.
Itt az arányokat és a méreteket összehasonlíthatod bármelyik szakirodalommal. Vagy javaslom a papírt és a ceruzát :-)

PrílohaVeľkosť
Súbor Home plan pro vector images28.12 KB